Caută
Close this search box.

Viscolul de la munte blochează Transfăgărăşanul cu trei zile înainte de termen

Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan se închide de sâmbătă, cu trei zile înainte de termen, deoarece circulaţia rutieră este impracticabilă, au transmis reprezentanţii Poliţiei Sibiu, după discuţii cu cei din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, a declarat că Transfăgărăşanul se închide oficial de sâmbătă, de la ora 15.

„Începând de astăzi (sâmbătă – n.r.), ora 15.00, Transfăgărăşanul se închide oficial. În zonă ninge viscolit”; a declarat Welter.

Întrebată cine a luat decizia închiderii şoselei înainte de termen, Welter a spus că au fost discuţii cu CNAIR privind închiderea, deoarece circulaţia este impracticabilă la altitudini mari.

Transfăgărăşanul se închide, în mod obişnuit, din 1 noiembrie, între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).

Până în 15 iunie, la Bâlea Lac se va putea ajunge doar cu telecabina de la Bâlea  Cascadă, aceasta fiind pusă în funcţiune din 23 octombrie.

Mai multe maşini au rămas blocate din cauza zăpezii, la Bâlea Lac, urmând să fie coborâte, sâmbătă, prin Argeş, Pe Transfăgărăşan ninge viscolit, iar troienele formate pe drum sunt de jumătate de metro, arată Mediafax.

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat că pe Transfăgărăşan a nins viscolit, stratul de zăpadă fiind de 10-15 centimetri, dar sunt formate şi troiene de 30 centimetri.

„Cel mai probabil, Transfăgărăşanul va fi închis astăzi (sâmbătă – n.r.), pentru deszăpezire. Pe Argeş se intervine cu utilaj, Sibiul nu intervine, probabil au o problemă tehnică. Au rămas maşini blocate la Bâlea Lac, care vor putea cobori pe partea noastră”, a declarat Sănduloiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri