Caută
Close this search box.

Daniel Dragomir: Prezența lui Gabriel Oprea la întâlnirile semi-oficiale era de notorietate

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat luni, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009, că prezența fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea, la întâlnirile „semi-oficiale” din sedii ale SRI era de „notorietate”.

„Prezența ministrului Apărării, a domnului Oprea, era de notorietate, despre alți oameni politici, să-i întrebați pe ei”, a afirmat Dragomir, potrivit Agerpres.

El a adăugat că întâlnirile semi-oficiale se desfășurau în sedii ale SRI, dar în cadrul acestora erau discutate și lucruri „care au ieșit din matca lor constituțională”.

„Sunt întâlniri pe care domniile lor le considerau așa, în sedii ale Serviciului, deci într-un sediu oficial, dar cele discutate acolo nu știu dacă au stat tot timpul sub umbrela instituției, pentru că la acele întâlniri au fost discutate și lucruri care au ieșit din matca constituțională”, a susținut Dragomir.

Întrebat dacă știa, înainte să plece din sistem, de petreceri organizate la sedii ale SRI, Dragomir a răspuns pozitiv, dar a negat că printre invitați s-ar fi aflat și Liviu Dragnea.

„Da, erau la nivelul evidenței și notorietății (…). Eu nu am participat niciodată la vreo întâlnire la care să fi fost prezent Liviu Dragnea. Eu nu am auzit ca Liviu Dragnea să fi fost prezent la o astfel de întâlnire”, a menționat Dragomir.

Despre faptul că a calificat drept „celulă de criză” întâlnirea din sufrageria fostului ministru al Apărării Gabriel Oprea, fostul ofițer SRI a spus că a făcut acest lucru din două motive — pentru că întâlnirea a fost „tensionată” și pentru că se avea în vedere „luarea unor decizii în așa fel încât rezultatul să conducă spre menținerea puterii acestor oameni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri