Caută
Close this search box.

Explozie la mina Uricani. Un miner și-a pierdut viața

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, în subteranul Minei Uricani, iar patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie. Trei dintre ei au reuşit să se salveze şi au suferit arsuri pe faţă şi pe membre, iar cel de-al patrulea miner a fost dat dispărut şi găsit decedat după aproape patru ore.

La fața locului s-au deplasat o echipă de polițiști, reprezentanți ai ITM și salvatori, echipa de anchetatori fiind coordonată de procurorul de caz și un procuror criminalist specializat în domeniu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Potrivit News.ro, ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că minerii făceau lucrări de îndiguire pentru închiderea minei, iar în mod normal nu este posibilă o explozie în acea zonă, pentru că acolo nu există cabluri electrice care ar putea produce un scurtcircuit. La rândul lui, liderul sindical spune că minerii lucrau la 50 de metri adâncime, unde nu mai exista tensiune electrică de multă vreme, iar principala ipoteză este că deflagraţia s-ar fi produs în urma unei aprinderi de metan în subteran.

La Uricani a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

Cei trei mineri care au supraviețuit au fost transportați în Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri