Caută
Close this search box.

Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Trump, inculpat pentru complot împotriva SUA

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, a ajuns luni la FBI după ce a fost somat să se predea autorităților federale, în cadrul anchetei asupra implicării Rusiei în campania prezidențială din Statele Unite condusă de procurorul special Robert Mueller, relatează AFP.

Un asociat al lui Paul Manafort, Rick Gates, este de asemenea vizat. Sunt primele puneri sub acuzare din ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016.

Conform New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor firme cu sediul în Cipru prin intermediul cărora Paul Manafort ar fi primit plăți provenite din Europa de Est.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului special, Paul Manafort este vizat de 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate. El ar putea fi prezentat justiției, a adăugat purtătorul de cuvânt, Peter Carr.

În vârstă de 68 de ani, Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump până în august 2016, când a fost constrâns să demisioneze în special în urma unor dezvăluiri privind legăturile sale cu oligarhi ucraineni proruși.

FBI a percheziționat la sfârșitul lunii iulie una dintre reședințele sale și a confiscat documente.

Trump a respins acuzațiile privind presupuse legături cu Rusia și a calificat ancheta drept „o vânătoare de vrăjitoare”. Kremlinul a negat de asemenea acuzațiile.

Un răspuns

  1. Vasile Blaga, achitat de judecatori.(…)____–-___decizia nefiind definitiva, poate fi atacata intr-o instanta superioara, aici vom vedea daca este un aranjament sau nu, daca DNA nu face recurs, inseamna ca ceva zeci de mii de euro s-au scurs in buzunarele judecatorilor si procurorilor mafioti, de la acest prim tribunal…Daca se face apel, trebuie mers pe firul banilor, invers, de unde a avut ginerele sau atatea milioane, sa construiasca un mall, si apoi, tot cu referire la bani, trebuie contabilizati banii care au intrat in fondurile partidului (si campaniei) , de unde au venit si cum…cand asa-zisa justitie romana se misca precum melcul, o face din intentie, tocmai pentru a da timp clientilor sa falsifice documente si sa le tina la imbatranit, mai moare cate un martor cheie, mai pleaca din tara altul, altul sau altii sunt platiti pentru a depune marturie in favoarea lor, in sfarsit chiar justitia le face jocul si-evident- isi primesc si ei „dreapta parte”…///

    Cazul Manafort, de maxim interes in USA, a debutat exact pe tema banilor, pentru ca intotdeauna(la „oameni mari”) sunt implicate si miscate sume mari de bani, care pot fi depistati , chiar daca greu si tarziu, dar niciodata prea tarziu:”…First, $18 million in alleged money laundering carries the likelihood of many years in prison under federal sentencing guidelines. Second, the charges may be tough to defend because they involve not reporting bank accounts on tax forms for multiple years…’______––_______Normal ar fi ca Justitia sa ordone in scris SRI , SIE si altor institutii cu potential specific, sa revizuiasca toate contactele acestui caine bulldog si in tara si in strainatate, indivizi ca acesta au depus( si cheltuit) milioane si in afara tarii, direct sau -mai degraba- prin intermediari…Iar ca el sunt mai toti marii delapidatori, si nu este vorba de milioane, per total este vorba de MILIARDE, se pare ca numai una din amicele politice ale acestui bulldog,-anume elena udrea- a spart cam 16 miliarde de euro, pe chestii care nu au avut niciun rezultat economic, dar mai mult, pentru a plati diversi pioni, tocmai pentru a adduce avantaje partidului, la votari si oricum, in general…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri