Caută
Close this search box.

Rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi modificată. Biserica a decis

Biserica a luat o decizie neașteptată, care va fi aplicată din anul 2018. Rugăciunea „Tatăl nostru”, pe care orice creștin o știe, va fi modificată.

FOTO: trilulilu

Inițial, aceste modificări erau prevăzute pentru 3 decembrie 2017, însă au fost amânate pentru anul următor, potrivit b1.ro. Așadar, conferința episcopală elvețiană a acceptat să amâne modificarea pentru sărbătoarea Paștelui din 2018.

Formularea “Et ne nous soumets pas à la tentation” devine “Et ne nous laisse pas entrer en tentation”. În limba română, “Și nu ne duce pe noi în ispită” va deveni “Și nu lăsa să intrăm în ispită”.

Dan Ciachir a explicat pentru dcnews.ro ce înseamnă aceste modificări: ”Este o nuanță, pentru că nu ne duce Dumnezeu în ispită. Sunt discuții și asupra versiunii românești, pentru că nu ne poate ispiti Dumnezeu. E pentru precizie și cred că e binevenit lucrul acesta.”

Un răspuns

  1. pentru pace , presupunand ca acest dumnezeu atotputernic, atoatestiutor si omniprezent exista, chiar daca dumnezeu nu duce in ispita oamenii, totusi el permite acest lucru, pentru ca „vorba cea”, nici un fir de par nu se misca fara voia sa, daramite un lucru asa de important…Practic smecheria este ca cea de genul Nu boss-ul iese din birou sa-i spuna penitentului ca el nu este acolo, o pune pe secretara sa traga minciuna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri