Caută
Close this search box.

9-12 Octombrie 2017 – Prima ediţie a GreenTech Film Festival

Lista bogată în festivaluri de diverse genuri se îmbogăţeşte, în această toamnă, cu primul festival de film documentar pe teme dedicate tehnologiei verzi şi ecologiei, care va avea loc în Bucureşti, în perioada 9-12 octombrie,eveniment intitulat sugestiv, GreenTech Film Festival.

Organizatorii au inclus în program ateliere Mini-Greentech şi o conferintă internaţională cu titlul ”Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluțiilor sustenabile ?”.

La conferintă vor lua parte doi invitaţi de peste hotare, respectiv, Marc Fontecave , profesor la Collège de France,la catedra de Chimie a sistemelor biologice, care va vorbi despre provocarile din domeniile energiilor regenerabile si a stocării energiei şi Jean-Christophe Mathias, filozof, care va evoca în discursul lui dinamica ascendenta a disparitiei speciilor vegetale. Dintre invitaţii români şi-au anunţat prezenţa Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene, şi numeroşi reprezentanţi ai companiilor din domeniu,,ai ONG-urilor si ai mass-media.

Cu ocazia lui GreenTech Film Festival va avea loc şi lansarea primului film documentar cu exemple de bune practici din Romania: “10 Zece”.

 Primul festival carbon neutru din Romania Pentru atingerea acestui scop, organizatorii festivalului au urmarit indeplinirea a doua obiective importante: identificarea unor soluţii care să conducă la reducerea emisiilor posibile şi compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de sera. Cum se realizează acest lucru, iată o temă de discuţie care va fi dezbătută în cadrul conferinţei.

In lista “ premierelor” la această ediţie va avea loc şi prima competiţie adresată agenţiilor de creaţie pentru cele mai creative ad-uri green şi educaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri