Caută
Close this search box.

Afirmații șocante ale unui fost ministru: DNA NU ar trebui să existe!

andrei marga

Afirmaţii surprinzătoare făcute de fostul ministru de Externe și fost ministru al Educației, Andrei Marga, prezent luni, la Oradea, cu ocazia lansării ultimei sale cărţi, „Justiţie şi valori”.

„DNA nu ar trebui să existe”, spune fostul demnitar, care acuză parchetul anticorupţie de amestec în guvernarea ţării.

„Lumea la noi crede că DNA-ul este normal. Nu! DNA-ul nu există decât în România și Bulgaria și DNA-ul nu trebuie să existe. Trebuie să existe o secție de combatere a corupției în procuratura generală.”

Andrei Marga a mai spus, potrivit digi24.ro, că e necesar un control asupra activităţii DNA şi că în sistem ar trebui admişi magistraţi cu mai multă experienţă. Aceste propuneri se regăsesc, de altfel, în pachetul de legi supus dezbaterii publice de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Înființarea DNA e o măsură luată de guvernarea Năstase ca să se accepte la Uniunea Europeană capitolul justiție, pe lângă alte măsuri. Dar să fim clari, e o măsură, nu e legată de o normă constituțională. Acum DNA-ul face regulile în țară, DNA-ul, să fim lucizi, cam guvernează țara”, susține fostul ministru de Externe.

Andrei Marga a vorbit şi despre prestaţia lui Liviu Pop în această poziţie.

„Ministerul actual nu e mai slab decât cele anterioare. Din păcate, toate sunt slabe. Nu apar la minister oameni cu capacitatea de a concepe învățământul sau Educația ca un întreg și, desigur, de a face o reformă. Este ora unei noi reforme în Educație.”

FOTO: rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri