Caută
Close this search box.

Ambulanțierii au declanșat, joi, un protest național nelimitat

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România, cu sprijinul organizațiilor sindicale membre din serviciile de ambulanță, declanșează joi, începând cu ora 8:00, acțiunile de protest, pe o perioadă nedeterminată.

Protestul va consta în afișarea pe toate ambulanțele operative a două afișe A4 cu inscripția „PROTEST NAȚIONAL”, în cele două locuri menționate de organizator, iar pe verso vor fi inscripționate punctele importante din revendicările sindicatelor din serviciile de ambulanță reprezentate de FNSAR. De asemenea, personalul operativ, TESA și muncitorii membri în organizațiile sindicale aparținând FNSAR vor purta panglici albe, pe echipamentul de lucru, ca semn de protest, informează Agerpres.

În paralel, se va desfășura procesul de strângere de semnături, până în 11 octombrie, dată la care vor fi pichetate Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.

Astfel, pe 11 octombrie, între orele 10:30-11:30 va fi pichetat Ministerul Muncii și Justiției Sociale, între 11:30 și 12:30 Ministerul Sănătății, după care protestatarii se vor deplasa în coloană din strada Cristian Popișteanu, pe Calea Victoriei, Piața Națiunilor Unite, B-dul Națiunilor Unite, B-dul Libertății și Piața Constituției, unde vor sta de la ora 13:15 pân la 14:15.

La finalul acțiunilor de pichetare a ministerelor menționate, FNSAR solicită o discuție interministerială cu miniștrii de resort și cu reprezentantul Guvernului nominalizat de către premierul României.

De asemenea, vor urma pregătirile pentru „un mare miting”, organizat de toate federațiile din sistemul sanitar, și pentru declanșarea conflictelor de muncă, urmate de posibile greve, conform Legii Dialogului Social.

„Avem speranța după întâlnirea de la Guvern din data de 27 septembrie a.c., că se caută soluții de rezolvare și sperăm să se rezolve situațiile de nemulțumire pe cale amiabilă în perioada protestului național anunțat. Menționăm că, pe toată perioada anunțată, activitatea în serviciile de ambulanță nu va fi întreruptă până la noi hotărâri”, se precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri