Caută
Close this search box.

Andrei Feher, la pupitrul Orchestrei Naționale Radio

Vineri, de la ora 19, Orchestra Națională Radio prezintă la Sala Radio un concert SCHUMANN & BRAHMS, sub bagheta tânărului dirijor de origine română ANDREI FEHER, un nume în plină afirmare pe scena muzicală internațională, în prezent director muzical al Kitchener – Waterloo Symphony Orchestra din Canada.

Seara va debuta cu uvertura operei _Genoveva_ de R. Schumann, urmată de o altă lucrare a compozitorului german, o piesă care va aduce în prim – plan cornul ca instrument solistic: Piesa de concert pentru patru corni și orchestră_, op. 86. Un prilej de a aduce pe scena Sălii Radio patru muzicieni  de referință în mânuirea cornului în ansamblu orchestral și ca instrument solo: IOAN RAȚIU, fost cornist solo la Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Române, în prezent profesor la Academia de Muzică _Robert Schumann _din Düsseldorf, NICOLAE DOSA, fost membru corn solo în Orchestrele Filarmonice din Nisa și Monte Carlo, VLAD BUZDUGAN, solist instrumentist și șef de
partidă corn la Orchestra Națională Radio, și CRISTIAN BORCAN, solist instrumentist în cadrul aceleiași orchestre.

Programul se va încheia cu _Simfonia nr. 3 în fa major, op. 90_, de J. Brahms, celebră mai ales pentru partea a III-a, _Poco allegretto_, care s-a aflat pe coloana sonoră a filmului _Vă place Brahms?,_ realizat în 1961.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri