Armand Assante este prezent, vineri, la Dracula Film Festival pentru proiecţia horror-ului fantasy „The Wanderers”. Actorul a declarat că pentru a avea o viziune de ansamblu asupra paranormalului a început să citească Emil Cioran.

FOTO: nydailynews.com

Armand Assante a mărturisit că ideea de a juca în acest film a venit de la un prieten care i-a propus un proiect nou, ce explorează un domeniu atrăgător şi aparte, paranormalul.

„Filmul are practic la bază ideea despre energiile care fac parte din univers şi călătoresc prin univers. Ideea în sine se reduce la noţiunea de suflet. Este vorba despre cum un spirit poate afecta spiritul altcuiva şi îl poate lua în stăpânire. M-a atras tocmai ideea cum un spirit poate bântui alte spirite, cum arată de fapt călătoria unui suflet. De fapt, toate dramele urmăresc călătoria eroului principal.

În acest film este analizat drumul sufletului personajului principal, care doar la capătul drumului îşi dă seama cât de mult a fost invadat de alt spirit. Este de fapt o dilemă a sufletului uman”, a spus Armand Assante, citat de Mediafax.

„Pentru a-mi întregi viziunea asupra lumii paranormalului am început să citesc Cioran. Sunt o serie de oameni de cultură din SUA influenţaţi de opera acestui filosof român. Opera lui te provoacă să gândeşti în mintea altor oameni, cum poate funcţiona mintea unui personaj de tip Dracula. E ca şi cum ai oglindi adevărul printr-o altă prismă. O filosofie nihilistă e mai degrabă realistă”, a menţionat Armand Assante.

Acesta a mărturisit că, personal, a experimentat această stare de a fi afectat de alte energii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =