Caută
Close this search box.

Bietul Traian are nevoie de ”reparații” capitale

Autoritățile au încercat să-l facă frumos și să rămână falnic în atenția turiștilor, după ce au lipit coada lupoaicei, dar nu se mai poate.

Este vorba despre monumentul „Împăratul Traian” de pe treptele din fața Muzeului Național de Istorie care va fi restaurant, explică Primăria Capitalei, printr-un comunicat primit la redacție.

”Având în vedere faptul că statuia „Împăratului Traian” a fost vandalizată în cursul acestei luni, Primrăia Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT), a dispus efectuarea unor intervenții de urgență pentru remontarea elementului artistic care fusese rupt (coada lupoaicei). Cu acest prilej, specialiștii care au realizat expertiza monumentului au constatat că lipsesc elemente din structura de rezistență, iar altele sunt degradate, motiv pentru care AMPT a decis efectuarea unor lucrări de restaurare în regim de urgeță. Aceste operațiuni necesită transportarea statuii în atelier deoarece lucrările in situ nu sunt de natură a garanta siguranța cetățenilor aflați în proximitatea lucrărilor. Cu aceasta ocazie se va face și constatarea stării de conservare a statuii”, se arată în comunicat.

Nu se precizează, însă, cât timp vor fi nevoiți bucureșteni să trăiască în lipsa operei sculptorului Vasile Gorduz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri