Caută
Close this search box.

Bomba Liei Olguța Vasilescu. Pensia va fi redefinită: unii pensionari vor fi mai avantajați ca ceilalții

olguţa vasilescu

Schimbare radicală la legea pensiilor. Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul în direct, la România TV. Legea pensiilor se modifică în sensul în care aceasta se va redefini. Doar unii dintre pensionari vor mai fi cuprinşi în noua lege.

„5 milioane de pensii vor trebui recalculate. Nu vom face publică această lege până când nu este gata şi nu vom avea toate calculele, dar şi girul politic. Vom redefini pensia. Vor fi pensionari cei care au vechime în muncă. Nu vor fi consideraţi pensionari cei cu pensia socială minim garantată. Ei vor fi pe o altă lege. Ei nu vor fi amestecaţi cu ceilalţi pensionari care vor avea pensie în funcţie de contributivitate”, a spus ministrul Muncii.

Vasilescu a vorbit şi despre recalcularea pensiilor prin prisma acordului global. Ce trebuie să facă pensionarii pentru a li se adăuga la calculul pensiei. „Acordul global este introdus în noua lege. Victor Ciorba m-a rugat să luăm în calcul acest acord global. Aşa este normal să fie. Cei care vin cu adeverinţe şi pot să dovedească acest acord global, bine. Pe restul nu îi putem crede pe cuvânt. Ne pare rău. Legea va fi aplicată în două trepte.

Nu creştem vârsta de pensionare nici pentru femei, nici pentru bărbaţi. Rămâne la fel ca şi până acum. Cei care vor să rămână în sistem şi după vârsta de pensionare, pot rămâne, dar fără a cumula pensia cu salariul. Eu nu sunt de acord cu acea prevedere a legii care spune că ies la pensii oamenii din oraşele în care a existat poluare. Aşa ieşim la pensie cu toţii cu doi ani mai devreme”, a spus Vasilescu, potrivit stiripesurse.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri