Caută
Close this search box.

Cioloş: Să ne facem viaţa şi guvernarea aşa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă

cioloş

Fostul premier Dacian Cioloş afirmă, într-o postare pe Facebook în care rememorează schimbările apărute după incendiul din clubul Colectiv şi instalarea Guvernului său că nu mai trebuie să aşteptăm ca alţii să aducă schimbarea, concluzia sa fiind că pentru alegerile viitoare „e cazul să ne încumetăm, împreună, să ne facem viaţa şi guvernarea aşa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă”, informează News.ro

„Au trecut doi ani de la tragedia #Colectiv. Nu am cum să uit contextul în care un guvern independent politic a fost instalat atunci. “Corupţia ucide!” au strigat oamenii în stradă, pentru că aşa arăta rezumatul unor decenii de furt nesancţionat, cu rezultate grave. Corupţie care a fost tolerată şi întreţinută chiar de cei care ar fi trebuit să promoveze morala în fruntea statului. În multe cazuri, tocmai liderii politici au bagatelizat condamnarea corupţiei încercând să ne facă să acceptăm ideea că derapajele sunt normale şi că furtul de la stat nu e furt”, îşi începe postarea fostul premier.

El remarcă şi faptul că „cei aflaţi în stradă în toamna lui 2015 şi probabil mulţi alţii – poate nu suficienţi încă?- s-au aşteptat ca anul de guvernare independentă să fie folosit pentru a înţelege lecţiile învăţate, pentru clarificări interne în partide, pentru o resetare a clasei politice şi a modului de a face politică”.

Cioloş adaugă că asta a crezut şi el, motiv pentru care a acceptat să conducă un guvern independent, cu „speranţa că, în timpul acelei guvernări, politicienii vor schimba criteriile de selecţie, conduita, raportarea la cetăţeni şi la banul public”.

„Însă nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, dar acum o parte dintre acei oameni politici care în octombrie 2015 au băgat capul în pământ, încearcă azi să ne convingă că e o iluzie să speri că România poate fi guvernată altfel. Poate că, pur şi simplu, nu mai trebuie să aşteptăm ca alţii să aducă schimbarea. Pentru alegerile viitoare cred că e cazul să ne încumetăm, ÎMPREUNĂ, să ne facem viaţa şi guvernarea aşa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă”, îşi încheie Dacian Cioloş postarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri