Universitatea Babeș-Bolyai va fi prima universitate din România care va deschide un birou în Japonia, urmând ca, până la finalul anului, o universitate din această țară să deschidă, la rândul ei, un oficiu la UBB, informează Agerpres.

Decanul Facultății de Business din cadrul UBB, Ioan-Alin Nistor, instituție care a găzduit vineri cel mai mare seminar destinat activității companiilor japoneze din România, a explicat că zona Transilvaniei, respectiv Cluj-Napoca, devin din ce în ce mai interesante pentru tinerii japonezi care vor să studieze în Europa, dar și pentru oameni de afaceri niponi.

‘UBB va deschide la sfârșitul lunii octombrie un oficiu în Japonia, la Universitatea Kobe, primul birou al unei universități din România în Japonia, un birou care va dori să disemineze informația despre țara noastră, despre Cluj, despre universitatea noastră și să aducem și mai mulți studenți din Japonia în România, precum și pentru a întări conceptul de multiculturalism al UBB’, a declarat Ioan-Alin Nistor.

În vara acestui an, Facultatea de Business a deschis la Cluj și un Centru Cultural Japonez, care alături de cele două birouri va susține colaborarea inter-universitară dintre UBB și Universitatea din Kobe.

‘La Facultatea de Business avem acum 7 studenți japonezi, sperăm să vină câteva zeci. De asemenea, până la sfârșitul anului, Universitatea Kobe va deschide un birou în cadrul UBB, pentru a arăta în Japonia ce face UBB și a întări relațiile bilaterale academice între cele două țări’, a mai spus Nistor.

Potrivit acestuia, România și Japonia sunt două țări extrem de diferite, ceea ce poate fi foarte interesant pentru tinerii din ambele părți, care sunt în căutarea de experiențe, modele culturale și cunoștințe noi.

‘Eu am studiat acolo. Totul este diferit, începând de la cultură, la mâncare, la arhitectură. Cum pentru noi este diferit, și pentru ei este diferit, ceea ce atrage, mai ales pentru studenți care sunt deschiși la a experimenta ceva nou. În plus, studiile pe care ei le fac aici sunt recunoscute peste tot în lume’, a explicat Nistor.

Nu în ultimul rând, Cluj-Napoca a devenit, în ultima vreme, un oraș interesant pentru mediul de business japonez datorită expansiunii domeniului IT.

 

 

31 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =