Caută
Close this search box.

Corespondență din Bruxelles. Sculptorul Marian Sava se pregătește să cucerească România

A doua călătorie în Belgia dedicată marelui sculptor Marian Sava îmi oferă ocazia de a cunoaște noi și noi fațete ale diamantului care este artistul român stabilit la Bruxelles.

O altă misiune este definitivarea tuturor detaliilor despre organizarea pe parcursul anului 2018 a unei mari expoziții itinerante în București și alte orașe din țara noastră, terminând cu Galațiul natal al sculptorului Marian Sava.

Vă anunț deci în premieră că în luna septembrie 2018, după mulți ani, Marian Sava revine în țară cu o valoroasă colecție din sculpturile sale. Traseul este următorul: București, Ploiești, Constanța și Galați.

Am avut ocazia să cunosc o parte din operele sale. Asta prin intermediul unor vizite în atelierul și expoziția sa de acasă, la un alt atelier unde se taie marile bucăți de marmură albă sau neagră, granit, etc, care sunt mai apoi polizate.

Am fost în zilele următoare la câteva locuri în Bruxelles sau lângă oraș pentru a vedea cum arată în expoziții, ori în spații publice operele sale.

Pretutindeni, Marian Sava a fost un ghid extrem de amabil și competent care încet, încet, m-a introdus, cu multă răbdare, în tainele universului său artistic.

„Am început sculptura în primul rând ca un mic copil, la o vârstă fragedă. Foarte fragedă. La vreo patru ani. Şi ani şi ani de zile am urmat drumul acesta, pentru unii de neînţeles”, afirmă Marian Sava.

A avut zeci de expoziţii în Belgia, Franţa, Luxemburg, Italia, Grecia, Turcia, până şi în Liban, dar niciodată acasă în România.

Acum se pregătește revenirea pe meleagurile natale.

Să îl primim cu brațele deschise, așa cum se cuvine, deoarece el a dus departe arta românilor, într-o meserie foarte grea – Sculptura.

Pe parcursul unui viitor episod, voi reveni cu detalii despre călătoria a doua în Belgia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri