Caută
Close this search box.

CTP îi dă sfaturi Simonei, pentru meciul cu Şarapova: Să schimbe partitura, să meargă la risc, să plece şi ea la vestiar

Cristian Tudor Popescu a analizat modul în care Halep trebuie să evolueze în optimile de finală de la Beijing, contra Mariei Şarapova (miercuri, după ora 11.15, în direct pe Digi Sport 2).

Halep are din nou perspectiva obţinerii fotoliului de lider WTA, după eliminarea Muguruzei, însă, pentru a-şi atinge obiectivul (finala îi garantează locul 1), trebuie să treacă de Maria Şarapova. În şapte confruntări directe cu Şarapova, Simona nu a găsit cheia unei evoluţii care să o ducă spre victorie.

CTP crede că sportiva din Constanţa are nevoie să interpreteze o partitură diferită decât până acum. În măsura în care îi va permite din nou rusoaicei să îşi facă jocul, şansele sunt minime: trebuie să o scoată din zona de confort.

„Se pot întâmpla două lucruri. Dacă Simona va juca aşa cum a făcut-o mereu până acum cu Şarapova – adică îi va permite rusoaicei să preia iniţiativa – va pierde şi pentru a 8-a oară. Nu va pierde drastic, dar va pierde. Pentru că raportul lovituri câştigătoare – erori neforţate e mereu în favoarea Şarapovei.

Dar dacă Simona uită în sfârşit aceste meciuri – şi ar trebui să uite, pentru că atunci când pierzi de 7 ori contra unei adversare, sunt 7 meciuri!, trebuie să înţelegi că undeva greşeşti – are şanse. Ea trebuie să renunţe la acest joc smart aggressive, care o ajută să bată alte jucătoare de top.

Dar în faţa Şarapovei acest tip de evoluţie nu funcţionează. Trebuie să joace la risc, să evolueze la linie, să ia iniţiativa. Să se bată parte în parte cu rusoaica, nu trebuie să o lase să ia controlul meciului şi să facă aceasta punctele”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Fotbal Club.

Halep poate apela inclusiv la anumite tertipuri, care să o prindă pe Şarapova în propriile capcane, crede CTP.

„Ar fi o idee să plece şi ea la vestiar cu Şarapova. Sau să ceară ea prima pauza de vestiar. Să nu mai stea pe teren, suportând un gol de presiune. Pentru că asta creează Şarapova când pleacă de pe teren şi îşi lasă opozanta să aştepte”, a mai spus CTP, potrivit digisport.ro, pentru ca apoi să concluzioneze:

„Tertipurile Şarapovei – strigătele, timpul luat între puncte, pauza de vestiar – nu sunt decisive. Decisiv e să nu o laşi să ia controlul în meci. Plus să îi dai mingi înalte, care stau mult în aer. Trebuie să îi fragmentezi jocul. Orice, dar Simona să nu încerce stânga-dreapta cu Şarapova, pentru că va pierde din nou”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri