Caută
Close this search box.

Deși e zăpadă, nu se poate schia la Bâlea Lac, avertizează salvamontiștii

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști că nu pot schia și nici nu pot face drumeții în zona Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, chiar dacă aici stratul de zăpadă este de peste 20 de centimetri.

„Nu se poate schia la Bâlea Lac. Rugăm turiștii să aibă echipament specific perioadei cu zăpadă. Obligatoriu să ne sune. Momentan, condițiile meteo sunt nefavorabile drumețiilor în zona înaltă, la peste 1.800 de metri”, a precizat, luni, șeful Salvamont Sibiu, Adrian David,citat de Agerpres.

În prezent nu se poate ajunge la Bâlea Lac, după ce luni, de la ora 13,00, a fost închisă circulația pe Transfăgărășan, din cauza zăpezii și a viscolului. Deocamdată, transportul pe cablu este oprit, pentru că telecabina care transportă turiști între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă are defecțiuni tehnice.

Drumarii încearcă deszăpezirea șoselei între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, pe Transfăgărășan, motiv pentru care timp de câteva ore nu se poate circula în zonă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Elena Welter.

Stratul de zăpadă măsoară 26 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, unde există risc moderat de producere de avalanșe, susțin meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri