Caută
Close this search box.

Dodon a reușit! UE îi întoarce spatele Chişinăului şi îşi retrage ajutorul financiar pentru reforma justiţiei

Uniunea Europeană a anunţat miercuri că nu va mai transfera fonduri în valoare de 28 de milioane de euro către bugetul de stat al Republicii Moldova pentru susţinerea reformelor în sectorul justiţiei, relatează site-ul Radio Chişinău.

Ministerul Justiției, Republica Moldova

„UE a urmărit cu atenţie procesul de implementare a reformelor şi a notat că autorităţile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiţiei în anii 2014 şi 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor şi a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient”, se arată într-un comunicat al delegaţiei UE la Chişinău.

Prin urmare, Republica Moldova nu a îndeplinit condiţiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme în sectorul justiţiei, în valoare de 28 milioane de euro.

„UE continuă să ofere suport moldovenilor, care lucrează din greu pentru un viitor mai bun. Analizăm acum asupra modului în care am putea să ajutăm cetăţenii în anii care vin. Noi dorim să oferim prioritate proiectelor care îmbunătăţesc direct viaţa moldovenilor”, a precizat şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri