Caută
Close this search box.

Dragnea: Săptămâna viitoare ar putea fi finalizat proiectul de buget

Coaliția de guvernare are toate șansele să ia, săptămâna viitoare, decizia finală în ceea ce privește proiectul bugetului de stat, a declarat miercuri președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD.

Legea bugetului de stat a fost una dintre principalele teme discutate miercuri în ședința coaliției de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

„Am convenit mai demult cu colegii din guvern, să nu uităm ceea ce am stabilit imediat după alegeri și anume bugetul de stat să fie construit pe proiecte, ceea ce s-a întâmplat în ianuarie 2017 și trebuie să se întâmple și acum. Și anume trebuie să vină un buget de funcționare, doar pentru funcționare pentru fiecare minister, urmând ca proiectele de dezvoltare de la fiecare minister să fie prezentate primului ministru și împreună în coaliție să punem grupa de prioritizare din programul de guvernare și să stabilim care vor fi proiectele finanțate”, a declarat Dragnea la finalul ședinței coaliției.

Potrivit acestuia, „ani de zile în România s-a mers pe această idee, cu câteva excepții în câteva ministere — de copy-paste eventual de anul trecut”.

„Eventual mai punem ceva în plus cu creșterea economică. Nu pot fi lăsați funcționarii din ministere, care sunt foarte buni specialiști, dar nu pot decide ei care sunt proiectele de dezvoltare, pentru că trebuie să urmărim programul de guvernare. Se lucrează la acest lucru, premierul și vicepremierul Ciolacu în fiecare zi le cer asta, ministrul de Finanțe finalizează acest proiect care cuprinde pentru fiecare minister bugetul de funcționare. Nu este foarte mare fericire în ministere, dar premierul și colegii lui nu cedează. Săptămâna viitoare vom avea o discuție aplicată în care avem toate șansele să luăm decizia finală privind proiectul de buget. Ei mai au câteva discuții cu sindicatele din sănătate, au și aici soluțiile aproape finalizate în așa fel încât și acolo să nu mai existe nemulțumiri”, a precizat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri