Caută
Close this search box.

După 20 de ani, Kate Winslet va lucra din nou cu James Cameron pentru ”Avatar”

Kate Winslet va juca în continuările filmului „Avatar”, marcând astfel o nouă colaborare cu James Cameron, cineastul cu care a lucrat în urmă cu două decenii la lungmetrajul „Titanic”, a anunțat site-ul revistei Variety.

„Eu și Kate căutam de 20 de ani un proiect la care să lucrăm împreună, după colaborarea noastră la ‘Titanic’, care a fost una dintre cele mai pline de satisfacții din cariera mea. Abia aștept să o văd aducând la viață personajul Ronal”, a declarat James Cameron.

Cele patru continuări ale filmului „Avatar” vor ajunge pe marile ecrane începând din 18 decembrie 2020, odată cu lansarea filmului „Avatar 2”. Următorul film din serie, „Avatar 3”, va fi lansat pe 17 decembrie 2021. „Avatar 4” va fi lansat după o pauză de trei ani, pe 20 decembrie 2024. Filmul „Avatar 5” va intra în cinematografele nord-americane pe 19 decembrie 2025.

James Cameron a început filmările de la primul film din această serie de patru lungmetraje produse de studioul Fox, săptămâna trecută, în California. Creatorul peliculei originale „Avatar” — un film fantasy de proporții epice, lansat în 2009, care a rămas până în prezent lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei mondiale (2,8 miliarde de dolari) — a anunțat pentru prima dată în 2016 planurile sale de a realiza patru continuări. Inițial, cineastul canadian prevăzuse două continuări, însă, după ce s-a întâlnit cu scenariști, actori și designeri, și-a dat seama că avea la dispoziție prea mult material pentru doar două filme și a decis să producă trei astfel de lungmetraje. Apoi, după alte câteva luni, James Cameron a anunțat că va realiza patru continuări ale filmului „Avatar”.

James Cameron, alături de Sam Worthington, în studiourile Avatar din 2009

James Cameron și Jon Landau vor fi producătorii acestor filme prin intermediul companiei lor, Lightstorm Entertainment. Își vor relua rolurile din pelicula originală actorii Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, CCH Pounder și Stephen Lang. Actrița Oona Chaplin, care s-a remarcat în „Game of Thrones”, s-a alăturat distribuției noii serii de pelicule, însă nu sunt cunoscute detalii despre rolul pe care îl va interpreta. Scenariul celor patru filme a fost scris de James Cameron în colaborare cu Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver și Shane Salerno.

Kate Winslet joacă alături de Idris Elba în filmul „The Montain Between Us”, produs de studioul Fox și care va fi lansat vineri. Actrița britanică va putea fi văzută în curând pe marile ecrane și în următorul lungmetraj al regizorului Woody Allen, intitulat „Wonder Wheel”, ce va avea premiera pe 1 decembrie. Kate Winslet a jucat recent în filme precum „Collateral Beauty”, „The Dressmaker” și „Steve Jobs”, cel din urmă aducându-i a șaptea nominalizare la Oscar.

Actrița britanică a câștigat un Oscar pentru interpretarea din „The Reader” și a mai fost nominalizată la premiile Academiei de film americane pentru rolurile jucate în peliculele „Titanic”, „Sense and Sensibility”, „Iris”, „Eternal Sunshire of the Spotless Mind” și „Little Children”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri