Caută
Close this search box.

După Las Vegas, NRA cedează și acceptă noi reglementări a armelor de foc

National Rifle Association (NRA) s-a declarat joi favorabilă unor „reglementări suplimentare” privind mecanismele utilizate de autorul atacului de la Las Vegas pentru a transforma armele semiautomate în arme automate, o luare de poziție surprinzătoare pentru acest lobby al armelor de foc, relatează AFP.

Wayne LaPierre

NRA a cerut ca autoritățile americane „să verifice imediat dacă aceste mecanisme sunt în conformitate cu legea federală”, au declarat într-un comunicat liderii acestui puternic lobby, Wayne LaPierre și Chris Cox.

„NRA consideră că aceste mecanisme care permit transformarea armelor semiautomate în arme automate trebuie să fie supuse unui control sporit”, a precizat, de asemenea, textul.

În Statele Unite, armele automate sunt interzise la vânzare publicului larg din anii 1980, dar armele semiautomate pot fi convertite ușor cu ajutorul unui mic dispozitiv absolut legal. Ceea ce a făcut Stephen Paddock care a tras, duminică seară, o ploaie de gloanțe în ritm susținut asupra 22.000 de persoane, omorând 58 și rănind alte aproape 500.

Această luare de poziție este neobișnuită pentru NRA care luptă din răsputeri împotriva oricărei reglementări suplimentare a armelor de foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri