Cel puțin 35 de polițiști și soldați egipteni și-au pierdut viața în confruntări cu elemente islamiste în oaza Bahariya, la 370 de kilometri sud-vest de Cairo, au informat vineri surse medicale și din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP.

Egipt: 35 de polițiști și soldați uciși în lupte cu islamiștii

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a confirmat incidentul însă fără să anunțe un bilanț al membrilor forțelor de securitate.

Comunicatul precizează, de asemenea, că mai mulți atacatori „teroriști” au fost uciși în cursul luptelor. Nu a fost făcută nicio precizare în legătură cu numărul acestora.

Un mic grup extremist, Hasm, a revendicat atacul vizând forțele de securitate din oaza Bahariya.

Într-un comunicat inițial, grupul a revendicat moartea 28 de membri ai forțelor de securitate, precum și 32 de răniți.

După ce armata l-a destituit în 2013 pe președintele Mohamed Morsi, provenit din rândul Fraților Musulmani, grupările extremiste și-au înmulțit atentatele vizând militarii și poliția.

Autoritățile egiptene luptă în special împotriva ramurii egiptene a grupării jihadiste Stat Islamic care și-a intensificat atentatele în nordul Peninsulei Sinai (estul Egiptului).

Sute de soldați și polițiști și-au pierdut viața în aceste atacuri.

Din 2016, grupul Hasm a revendicat mai multe atentate împotriva poliției, oficialilor și judecătorilor, la Cairo.

În revendicările lor, membrii grupului nu au anunțat niciodată că sunt afiliați mișcării Fraților Musulmani, mai scrie AFP.

Foto: BBC

166 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here