Simona Halep merită locul întâi , trebuie să fie respectată. Performanța Simonei nu ar trebui minimizată de nimeni. „Sunt foarte fericit pentru ea”, sunt cuvintele lui Roger Federer, care a fost întrebat la conferința de presă de după meciul din semifinalele de la Basel despre liderul mondial la final de an în circuitul WTA.

„Simona Halep merită locul 1 în lume și trebuie respectată. Nu contează cu adevărat că încă nu a câștigat un turneu de Grand Slam.

Nimeni nu ar trebui să-i micșoreze meritele. A avut un vis de o viață și l-a realizat. Nu e totul în tenis despre Slamuri. (…)

Oricine ajunge pe 1 în lume înseamnă că merită să fie acolo. Nu ar trebui să luați vreodată ceva din meritele lui Halep sau meritele oricui care a muncit o viață pentru a-și atinge un vis vechi. A avut un an suficient de greu, a avut oportunități să ajungă pe locul 1, iar într-un final a reușit să-l obțină, ba chiar să termine anul pe primul loc. Cred că toată lumea îi va da respectul pe care îl merită.

Așa cum am explicat de câteva ori în trecut, nu e totul doar despre Grand Slam-uri. A jucat un sezon complet, e puternică, e bine pregătită, joacă mereu, se antrenează din greu, e dedicată, iar astea sunt lucruri care, de asemenea, trebuie recompensate. Mai ales dacă ești mereu în lupta pentru titluri, ceea ce ea a făcut anul acesta. A câștigat în unele părți, a pierdut în altele, corect.

Cred că până la urmă faptul că Serena a jucat Australian Open a sfârșit prin a o ajuta, pentru că acele puncte n-au ajuns la altcineva, iar într-un final ea a beneficiat. S-a mai întâmplat în trecut ca jucătoare care nu au câștigat titluri de Grand Slam să ajungă pe locul 1.

E foarte dificil să ajungi pe 1 fără Slamuri, aproape imposibil, pentru că Slamurile acordă, de fapt, prea multe puncte, după părerea mea. Nici nu știam că primești puncte la WTA Finals doar pentru că joci meciurile. Nu avem asta în circuitul masculin. Nu știam până în această săptămână, când am urmărit rezultatele de acolo. E un pic ciudat, dar înțeleg, pentru că e un turneu la care e greu să te califici.

Sunt foarte fericit pentru ea și, de fapt, sunt foarte încântat să urmăresc tenisul feminin acum până la final de sezon, pentru că au fost atâtea jucătoare care ar fi putut până în ultima secundă să ia locul 1”, a spus marele campion, citat de treizecizero.ro.

1 COMENTARIU

  1. Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/34036145. Semnați,oameni buni!Capitala are nevoie de tronsonul Gara De Nord Gara Progresul al magistralei 4,de tronsonul Eroi Pantelimon al magistralei 5 și de linie de tramvai modernizată pe Bulevardul Basarabia până în 2020!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =