Caută
Close this search box.

Festivalul dulciurilor, de astăzi, lângă Sala Polivalentă

Festivalul ” Dulciurilor “ aflat la prima editie promovează, de astăzi până duminică, în mod deosebit “dulciurile”, acest desert minunat savurat de toată lumea.

Ciocolată de casă, prajituri, dulciuri orientale, deserturi indiene, baclavale deosebite, cataifuri, clătite gigantice, muffin-uri, tarte cu fructe, tort tradițional dobos, înghețată, halvițe, bomboane cu diferite umpluturi, dulciuri franțuzești – celebrele maccarons, ecler… și multe, multe altele!

Sâmbătă dimineața, de la ora 11.00 va fi pregătit un “Pastel de poale-n brâu” gigantic, în lungime de 10 metri liniari, plus o plăcinta orientală numită “ kunefe “ într-o tavă uriașă de 1,20 diametru cu brânză de capră servită caldă, însiropată cu miere și cu apă de trandafiri.

De asemenea, ”cataif” cu caimac de lapte însiropat cu nucă și apă de trandafiri și fistic; cornulețe (Mamul) arăbești cu curmale și ghimbir afrodisiac; Madlua, desertul Prințesei cu caimac de lapte, cremă de fistic, migdale, caju, alune de pădure, merișor, însiropată cu miere și apă de trandafiri; desert indian exotic – Gulab Jamun (găluște din lapte scăzut în sirop de miere, servite cu fulgi de migdale.

Nu vor lipsi, dsigur, grătare, mici uriași, frigarui delicioase, pastrama zemoasa, fripturi câmpenești, cârnați de multe feluri, varză a la “Cluj“, gulaș, tochitură la tigaie, ciolan cu fasole, sarmale muntenesti, bulz cu mămăligă, preparatele din peste la gratar, saramura de crap – stropite cu multă bere, must proaspat stors în fața clienților, din zona Panciu.

Evenimentul începe astăzi și ține până duminică, inclusiv, lângă Sala Polivalentă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri