Caută
Close this search box.

Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST, 15-22 octombrie 2017

Într-o toamnă bogată în evenimente culturale, Teatrul Evreiesc de Stat vine cu o propunere mai mult decât interesantă prin organizarea, în perioada 15-22 octombrie 2017, a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST.

Evenimentul din luna octombrie se leagă de  aniversarea a 141 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume, în România, la Iași, în anul 1876. Fondator, nimeni altul decât scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

În cadrul Festivalului International de Teatru Idiș – TES FEST vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limbă idiș, din SUA, Israel, Rusia, Polonia, formații și interpreți de muzică klezmer de renume mondial care doresc să aducă în atenția publicului cultura idiș, sub toate aspectele sale.

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST vor fi organizate și o serie de evenimente conexe – concerte în aer liber, simpozioane, lansări de carte, workshop-uri de cultură idiș realizate cu colaborarea unor personalități artistice, conferințe tematice și o serie de expoziții.

Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST se adresează publicului  de toate categoriile de vârstă, și va încerca să deschidă, prin mijloace de expresie specifice, o poartă de cunoaștere, contribuind astfel la înțelegerea, acceptarea și apropierea între culturi.

Prin Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST, organizatorii își propun să aducă în atenția publicului larg specificul unic al culturii idiș, prin prezentarea acesteia în contextul cultural actual. De asemenea, programul compex al manifestării este gândit astfel încât să contribuie la creșterea interesului faţă de  cultura idiș pe mapamond, păstrarea tradiției culturale evreiești în România și transmiterea patrimoniului cultural evreiesc prin mijloace artistice, în întreaga lume.

TES FEST  eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Evreiesc de Stat are ca scop declarat  păstrarea și promovarea teatrului și a culturii de limbă idiș, cultivarea și promovarea tradițiilor evreieşti, propagarea culturii prin cunoașterea limbii, literaturii și tradițiilor, susținând, de peste șase decenii, multiculturalismul și plurilingvismul.

Evenimentul este  organizat cu sprijinul Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relații Interetnice, Institutul Cultural Român, Uniunea Teatrală din România, având ca parteneri: Televiziunea Română, Muzeul Național de Artă al României, Regia Autonomă de Transport București.

Biletele pentru toate evenimentele prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST pot fi achiziționate exclusiv din rețeaua mySTAGE atât online, cât și de la casa de bilete a teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15).Mai multe informații despre Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST puteți afla de pe site-ul oficial al festivalului www.tesfest.ro, site-ul oficial TES www.teatrul-evreiesc.ro,  și de pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/tesfest.ro și https://www.facebook.com/teatrulevreiesc/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri