Caută
Close this search box.

Fost polițist, condamnat la peste de 8 ani închisoare pentru trafic de persoane și exploatare în scop sexual

Magistrații Curții de Apel Brașov au dispus condamnarea lui Feraru Teodor Vasile, la pedeapsa de 8 ani și 8 luni închisoare cu executare și interzicerea exercitării unor drepturi pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, trafic de persoane, constituire a unui grup infracțional, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Sentinţa este definitivă.

La data de 8 iunie 2015, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Feraru Teodor Vasile, precum și a altor 5 persoane, se arată în comunicatul Serviciului Anticorupție din Covasna

În fapt, aceștia, în perioada 2013-2014, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat minore ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-au exploatat prin

obligarea la practicarea prostituţiei, în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sf. Gheorghe. Din cercetări, s-a stabilit că victimele, cu vârste de 13-16 ani, au fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

În urma probelor administrate în cauză, s-a reţinut că, începând cu vara anului 2013, Feraru Teodor Vasile, fost agent de poliție în cadrul Poliție municipiului Sf. Gheorghe, Biroul Ordine Publică – Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare, a sprijinit grupul infracţional organizat prin aceea că, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă de faptul că în cadrul unui club de noapte sunt minore care practică prostituţia cu acordul şi la solicitarea unuia dintre inculpați. De asemenea, Feraru Teodor Vasile a pretins și obținut favoruri de natură sexuală de la două minore, cunoscând faptul că una dintre ele este victimă a traficului de minori.

În cauză, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna au desfăşurat pe parcursul cercetărilor numeroase activităţi de urmărire penală, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procurorul de caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri