Caută
Close this search box.

Fotbal: Egal fără glorie în Danemarca, final de campanie penibilă

Meciul Danemarca – România, din ultima rundă a grupei E de calificare la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 2018, s-a încheiat la egalitate, 1-1, pe Stadionul Parken din Copenhaga, după ce elevii lui Cosmin Contra au evoluat 30 de minute în 10 oameni,  Ganea fiind eliminat de pe teren.

Danemarca a deschis scorul în minutul 60, prin Eriksen, din penalty. Fără a primi cine știe ce replică din partea unor gazde despre care se credea că vor da totul în teren și aflată în inferioritate numerică, selecționata România a egalat spre final de partidă, în minutul 88, prin Ciprian Deac.

 Echipele de start au fost:

Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi – Kvist, Eriksen, Delaney – Poulsen, Bendtner, Sisto. Selecţioner: Aage Hareide.

România: Tătăruşanu – Bălaşa, Chiricheş, Grigore, Ganea – Hoban, Stanciu – Deac, Băluţă, Budescu – Andone. Selecţioner: Cosmin Contra

Clasamentul final al grupei E :

1. Polonia – 25 de puncte, 2. Danemarca – 20 puncte, 3. Muntenegru – 16 puncte, 4. România – 13 puncte, 5. Armenia – 7 puncte, 6. Kazahstan – 3 puncte. S-a calificat Polonia, iar  Danemarca ar putea juca la baraj.

A fost una din cele mai slabe și penibile ”campanii” de calificare pentru naționala României, care a ratat orice şansă de a ajunge la CM din Rusia încă din etapa a şaptea a grupelor, pe atunci sub conducerea tehnică a germanului  Cristoph Daum, omul care a ”parafat” poate cea mai neagră pagină din istoria tricolorilor, precum și a Federației Române de Fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri