În noaptea de 2 spre 3 octombrie, inspectorii antifraudă au identificat în punctul de trecere a frontierei Nădlac opt autoutilitare care transportau din Ungaria produse textile (geci, treninguri, veste etc), fără documente legale de provenienţă.

Valoarea articolelelor vestimentare confiscate noaptea trecută este de 1.744.480 de lei, se arată într-un comunicat al DGAF.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) în colaborare cu Direcţia Generală a Vămilor desfăşoară operaţiunea de control GUSTAR, în toate punctele de trecere a frontierei de stat. În cadrul acestei operatiuni se monitorizează, documentează şi controlează comerţul şi fluxul de mărfuri intracomunitare, precum şi a importurilor. Operaţiunea va continua si se va desfăşura în colaborare şi cu Poliţia de Frontieră.

În cadrul acestei operaţiuni, doar în luna septembrie a.c. inspectorii antifraudă au confiscat bunuri în valoare de 2.657.600 de lei la PTF Nădlac, unde au existat tentative de introducere pe piaţă a diverse bunuri – încălţăminte, textile, ceasuri etc, fără documente legale de provenienţă a mărfurilor.

Totodată, în vederea creşterii conformării voluntare fiscale, la declarare şi plată, precum şi pentru asigurarea unui climat concurenţial onest, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală va intensifica verificări complexe la nivel naţional, în domenii de activitate cu risc fiscal ridicat.

 

124 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here