Caută
Close this search box.

Havana îi primește cu brațele deschise pe cubanezii din SUA

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez (foto), a anunțat sâmbătă măsuri pentru facilitarea vizitelor în țara natală ale cubanezilor din Statele Unite. „Guvernul SUA se închide, iar Cuba se deschide”, a declarat el la o întrunire a cubanezilor din Washington care susțin regimul de la Havana. Se va permite și revenirea unor cetățeni care au părăsit țara ilegal.

Pe viitor, cetățenii cubanezi cu reședința în SUA nu vor mai avea nevoie de o revizuire specială a pașapoartelor emise de țara lor, înainte de a reveni pe insulă, în vizită. Ministrul a explicat că procedura ar fi fost mai greu de urmat după ce Washingtonul a expulzat 15 diplomați cubanezi, în urma scandalului așa-numitelor atacuri acustice împotriva personalului diplomatic american din Cuba.

„Este inacceptabil și imoral, din punctul de vedere al guvernului cubanez, ca oamenii să fie afectați de o neînțelegere între guverne”, a susținut Rodriguez.

El a adăugat că autoritățile de la Havana vor facilita și obținerea cetățeniei cubaneze de către americanii de origine cubaneză, născuți în Statele Unite.

Reuters menționează că în SUA trăiesc aproximativ două milioane de cubanezi și descendenți ai acestora.

Un răspuns

  1. Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/34036145. Semnați,oameni buni!Capitala are nevoie de tronsonul Gara De Nord Gara Progresul al magistralei 4,de tronsonul Eroi Pantelimon al magistralei 5 și de linie de tramvai modernizată pe Bulevardul Basarabia până în 2020!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri