Caută
Close this search box.

Înscrierile pentru Selecţia Naţională Eurovision 2018 încep în noiembrie

Înscrierile pentru Selecţia Naţională Eurovision 2018 vor începe la jumătatea lunii noiembrie, urmând ca cinci semifinale şi finala concursului să aibă loc în ianuarie şi februarie, în şase oraşe din ţară, a anunţat, miercuri, Televiziunea Română.

Comitetul Director al TVR a aprobat, miercuri, calendarul, schiţa de lucru şi echipa editorială care va realiza preselecţia şi selecţia naţională în vederea desemnării reprezentantului României la concursul internaţional din Portugalia, arată News.ro.

Televiziunea Română va organiza un eveniment care va cuprinde etape de preselecţie difuzate online, cinci semifinale şi finala naţională, organizate în şase oraşe din România, sub sloganul „Eurovision uneşte România!”.

Iuliana Marciuc va fi şi anul acesta şef al delegaţiei României la Eurovision, iar show-urile care vor se vor desfăşura în cele 6 oraşe vor fi realizate de echipe din Bucureşti şi de la Studiourile Teritoriale ale Televiziunii Române.

„Ne dorim să aducem spectacolele Eurovision aproape de telespectatorii din toate colţurile ţării, într-un an special pentru românii de pretutindeni – anul Centenarului Marii Uniri. De asemenea, ne propunem ca evenimentul să fie unul dintr-o serie de ample acţiuni pe care televiziunea publică le va realiza şi difuza în 2018”, a spus Doina Gradea, Director General Interimar.

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 63-a ediţie a Eurovision Song Contest, sub rezerva aprobării bugetului pentru 2018.

În ultimii ani, Selecţia Naţională Eurovision România a fost organizată în Braşov, Craiova, Baia Mare şi Bucureşti.

Până în acest moment, 18 ţări şi-au exprimat intenţia de a participa la următoarea ediţie a Eurovision Song Contest, care va avea loc în capitala Portugaliei, Lisabona: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia şi Suedia.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.

Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri