Caută
Close this search box.

Noua Dreaptă, incident la Opera din Cluj: Extremiştii intonează imnul naţional în timp ce pe scenă cânta un musulman. VIDEO

Incident la Opera din Cluj. „Spectacolul „Misa pentru pace”  a fost întrerupt pentru aproximativ cinci minute, în momentul în care pe scena se cânta în limba arabă.

Un grup de persoane de la balcoane a început să cânte „Deșteaptă-te române” în timpul spectacolului. O persoană din grup a început să exclame „pe pământul românesc nu se va ridica niciodată o moschee!”

După ce protestatarii au părăsit sala operei, spectacolul a continuat, relatează presa locală.

Cei care au întrerupt spectacolul sunt membrii partidului Noua Dreaptă, mișcare politică cunoscută pentru mesajele anti-islam, anti-migranți, anti-comunitatea LGBTQ și pro Mișcarea Legionară.

A fost nevoie de intervenția mascaților de la DIICOT, care i-au dus la secție de poliție pe protestatari. Aceștia au fost amendați pentru tulburarea liniștii publice. Una dintre persoane a primit, în plus, și o sancțiune pentru adresare de cuvinte jignitoare.

„A venit de la Bucureşti o misă pentru pace, cu dedicaţie, pentru a spăla creierele clujenilor şi aşa-zisei spume care este aici. O misă în care la un moment dat vine un muezin care ne spune cât este de mare Alah şi ce face Alah în lumea asta, parcă noi nu vedem ce se întâmplă în Europa. Totodată, domnul acesta director a primit această operă cu dedicaţie, repet, pentru a spăla creierele clujenilor şi a-i învăţa ce bun este multiculturalismul, cât de mult ni se potriveşte nouă şi mai ales ce bine ni se potriveşte nouă şi ce binecuvântări ne aduce. A spus de câteva ori Alah Akbar acel muezin, să nu uităm că a avut loc un atentat în Marseille, unde strigând Alah Akbar un terorist a omorât doi francezi”, a spus Călin Mărincuş, pentru Ziua de Cluj.

În filmare e surprins momentul când Noua Dreaptă întrerupe spectacolul de operă, surprins de reporterul Ziua de Cluj.

2 răspunsuri

  1. Ma bucur pentru initiativa lor, sa-ti iubesti tara si stramosii este desavarsita ca si nobilete civica.

  2. Foarte bine au facut! Daca ar mai fi cativa cu sange in vene si mandri ca sunt romani si sus in politica, chiar am deveni „fruncea” in Europa! Ma mandresc cu asa oameni, jos palaria! BRAVO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri