Caută
Close this search box.

O nouă modă printre bogaţi: Miliardarii își injectează sânge de adolescenți pentru a deveni „nemuritori”

O nouă modă se conturează în rândul persoanele foarte bogate. În încercarea de a rămâne tineri, ei recurg la o procedură care, conform studiilor, îi poate feri de ceea ce până acum numeam „inevitabil”: îmbătrânirea.

Peste 100 de persoane au primit transfuzii de sânge de la persoane mai tinere la o clinică din San Francisco. Fiecare procedură a costat 8.000 de dolari.

În ce constă? Pacientul este injectat cu doi litri jumătate de plasmă luată de la persoane tinere, potrivit BBC.

Procedura este prezentată sub forma unei oferte experimentale care promite întinerirea celor bătrâni. Vârsta medie a pacienților este de 60 de ani.

Jesse Karmazin, un om de știință în vârstă de 32 de ani, care a fondat clinica din SUA, a declarat că rezultatele inițiale ale pacienților săi au fost încurajatoare.

„Ar putea îmbunătăți lucruri precum aspectul fizic, diabetul, funcționarea inimii sau memoria. Acestea sunt toate aspecte care au o cauză comună: îmbătrânirea. Nu pot încă să spun că va oferi nemurirea, dar cred că se apropie foarte mult”, a declarat Jesse Karmazin.

Acest tratament nou vine în contextul în care mai multe studii au demonstrat, în ultimii 17 ani, că unirea sistemelor circulatorii între șoarecii bătrâni și cei tineri întinerește organele, mușchii și celulele stem.

Pe lângă acestea, o cercetare efectuată anul trecut a evidențiat, potrivit money.ro, că plasma oamenilor tineri are un efect de întinerire atunci când este injectată în șoarecii bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri