Caută
Close this search box.

PNL îi cere demisia ministrului Sănătății: ”Explicați dacă ați plagiat sau nu”

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, i-a solicitat ministrului Sănătății, Florian Bodog, să dea explicații în Parlament cu privire la acuzațiile de plagiat, adăugând că acesta ar trebui să se afle pe lista membrilor Guvernului care vor fi remaniați.

„PNL vă cere demisia domnule ministru al Sănătății și, în același timp, vă solicităm expres ca prima dumneavoastră explicație de la această tribună să fie referitoare la acuzațiile de plagiat. Nu puteți pleca din Parlamentul României până nu explicați dacă ați plagiat sau nu ați plagiat în lucrarea dumneavoastră de doctorat. Nu mai aveți niciun fel de autoritate în domeniul pe care îl conduceți, sunt copii care au murit cu zile în România și dumneavoastră nu aveți vocația răspunderii. Nimeni nu răspunde pentru fărădelegile din Sănătate și credem că pe lista de remaniere a premierului Tudose, în cazul în care nu demisionați, ar trebui să vă aflați domnule ministru al Sănătății cu prioritate”, a spus Turcan, în plen, la dezbaterea moțiunii simple pe Sănătate.

La rândul său, deputatul PNL Antoneta Ioniță a afirmat că situația din Sănătate este dezastruoasă iar pentru aceasta ministrul Sănătății, Florian Bodog, este direct răspunzător.

„Deși nivelul de bază al oricărei societăți îl constituie dreptul la viață al cetățenilor ei, lucru care este stipulat și în Constituția României (…) iar dreptul la ocrotirea sănătății este garantat de stat tot în Constituție, în țara noastră 34 de pacienți au murit din cauza epidemiei de rujeolă, sunt pacienți decedați în urma infecțiilor nosocomiale din spitale și, nu în ultimul rând, să nu uităm să-i amintim pe cei decedați care nu au putut beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu din cauza dosarelor falsificate la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Pentru toată această situație dezastruoasă, domnule ministru, sunteți direct răspunzător”, a spus Ioniță.

Deputatul PNL l-a acuzat pe ministrul Sănătății de „lipsă de profesionalism”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri