Caută
Close this search box.

Putin a lansat el însuși rachete intercontinentale cu potenţial nuclear

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a lansat personal patru rachete intercontinentale care pot transporta încărcături nucleare în cursul unor exerciţii desfăşurate în cursul nopţii de joi spre vineri în mai multe zone din Rusia, anunţă Kremlinul.

„Exerciţiul a verificat interacţiunea Forţelor Balistice Strategice, submarinelor nucleare ale Flotei Nordice şi Flotei Pacifice şi avioanelor militare de cursă lungă. Comandantul suprem al forţelor armate (preşedintele Vladimir Putin -n.red.) a lansat cele patru rachete”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul agenţiei Tass.

În cursul exerciţiilor, au fost lansate trei rachete de la bordul unor submarine şi una din poligonul Pleseţk, situat în nordul Rusiei. Toate rachetele intercontinentale au atins ţintele.

Potrivit revistei Newsweek, două rachete au traversat Rusia de la est la vest, căzând în regiunea Arhanghelsk (nord-vest), iar celelalte două au fost lansate din vestul ţării, căzând în estul provinciei Kamceatka, separată de statul american Alaska de Strâmtoarea Bering. Rachetele testate au fost de tip Topol, care au raze de acţiune de până la 10.500 de kilometri, potrivit Institutului Global Security.

La manevre au participat şi bombardiere strategice de tip Tupolev Tu-160, Tu-95MS şi Tu-22M3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri