Caută
Close this search box.

Răsturnare de situație: Toate demisiile, acceptate de CEx al PSD. Shhaideh, Plumb și Cuc vor părăsi Guvernul

Trei miniștri demisionari în urma Comitetului Executiv al PSD.

După o ședință de peste şase ore, social-democrații au acceptat ca Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc să demisioneze, după ce anterior le-au respins demisiile.

Vineri, la ora 12.00, va fi organizat un nou CEx pentru a fi votate propunerile pentru posturile vacante din cabinetul Tudose.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul CEX PSD, că şedinţa a durat aproape şase ore pentru că foarte mulţi colegi din PSD au dorit să îşi exprime susţinerea pentru Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, care şi-au menţinut decizia de a-şi prezenta demisiile. De asemenea, Răzvan Cuc şi-a prezentat demisia, a confirmat Liviu Dragnea, care a lăudat activitatea acestuia, precizând însă că au existat probleme de comunicare.

„Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece din Guvern (…) După toate orele de discuţie şi încă una cu ele, separat, toată lumea le-a cerut să rămână în Guvern. La final şi-au menţionat decizia de a demisiona, că nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare”, a spus Liviu Dragnea.

„Aproape toată lumea a plecat supărată”, a mai spus Dragnea.

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că „nu mai poate duce această povară”, presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeaşi situaţie este şi Rovana Plumb.

„PSD a trecut printr-o cumpănă foarte mare”, a spus Dragnea, care a recunoscut că a discutat zilele trecute cu Mihai Tudose despre demisia acestuia din fruntea Guvernului.

„La un moment dat am discutat şi despre posibilitatea ca el (n.r. Mihai Tudose) să îşi prezinte demisia. I-am spus că nu poate lua în calcul. Am discutat de mai multe ori şi am constatat că am comunicat prost unul cu altul, nu mai putem face asemenea greşeli să punem partidul, coaliţia şi guvernul într-o situaţie ca asta. Am avut de învăţat din situaţia aceasta. Multi au plecat supăraţi”, a mai spus Dragnea, citat de Mediafax.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri