Caută
Close this search box.

Românul rănit în atacul de la Las Vegas e în stare stabilă. Cine l-a ajutat pe Luca Iclodean să supraviețuiască

Luca Iclodean, tânărul din Cluj, împuşcat în atacul armat din Las Vegas, este în afara oricărui pericol, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la plămân. Băiatul de 23 de ani a fost deconectat de la aparate şi respiră singur, dar va trece printr-o lungă perioadă de recuperare. Luca a avut noroc cu o tânără din SUA care și-a riscat viața pentru a-l salva. Lenea Sampson lucra ca barman la festivalul de muzică country în seara împușcăturilor și a chemat ambulanța când Luca a fost rănit de gloanțe.

Luca a plecat din România împreună cu familia în urmă cu mai mulţi ani şi lucra ca barman în Las Vegas. În seara în care Stephen Paddock a tras asupra mulțimii venite pentru festivalul de muzică country, clujeanul era la serviciu. Tatăl său a relatat pentru Mediafax că băiatul a ieșit afară pentru a aproviziona barul cu apă, crezând că zgomotele sunt de fapt artificii. A fost nimerit de gloanțe, iar o colegă i-a dat primul ajutor.

”E barman, nici măcar nu s-a dus să se distreze acolo. L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă şi când s-a întors, la prima rafală de împuşcături, nu şi-a dat seama ce este pentru că toţi au crezut că sunt artificii, la a doua rafală, l-a nimerit şi pe el. Dacă nu pleca din bar, nu ar fi păţit nimic, dar asta a fost soarta. Prima dată am vorbit cu fata, care l-a salvat, care este absolut şocată de ce s-a întâmplat acolo. Când Luca a căzut, ea s-a urcat peste el şi când a pus mână pe spatele lui, s-a umplut de sânge şi nu îşi dădea seama de unde şi Luca îi spunea că il arde spatele. Şi s-a dus repede să cheme salvarea, l-a scos de acolo pentru că lumea se călca în picioare şi l-a băgat într-o salvare, care nu avea nici măcar pat, l-au pus pe jos şi aşa l-a dus la spital”, a declarat pentru Mediafax Traian Iclodean, tatăl lui Luca.

După ce a ajuns la spital, tânărul a fost supus unei intervenții chirurgiale iar medicii i-au înlăturat aproape două treimi din plămânul drept. Deși acum este stabil, recuperarea va fi una de durată. Pentru a-i veni in ajutor, prietenii din Statele Unite au creat un cont pe o platformă online unde oricine poate face donații. Într-o singură zi s-au strâns aproape 10.000 de dolari, pentru ca familia să poată acoperi terapiile necesare după operație.

“Eu am rămas foarte surprins de România pentru că e prima oară când văd românii foarte uniţi în cazul unei persoane necunoscute. El o să vină în concediu în România pentru că moare de drag să meargă în România, iubeşte ţara aia mai mult ca orice. Cât e el de american, crescut în America, numai în România vrea să îşi facă vacanţele.”, a mai declarat pentru Mediafax Traian Iclodean, tatăl lui Luca.

Luca probabil nu ar fi supraviețuit masacrului, dacă nu l-ar fi ajutat Lenea Samson, o americancă ce lucra și ea ca barman în seara atacului armat. Într-un interviu acordat Fox 40, tânăra a povestit cum l-a găsit pe Luca rănit de gloanțe.

„Mi-am tras mâna și am văzut că era acoperită de sânge. L-am văzut pe Luca și mâna lui, iar în cealaltă mână avea telefonul, pe ecran era o poză cu mama lui. Atunci i-am zis: OK, nu pot să te las. Sunt aici. Hai să mergem. Trebuie să scăpăm de aici, trebuie să ne mișcăm din punctul ăsta chiar acum”, a povestit Lenea într-un interviu acordat Fox 40.

„Nu vreau să mai treacă nimeni niciodată prin așa ceva. Niciun părinte nu ar trebui să simtă ce simțim noi. În ultimii 20 de ani nu cred că m-am mai rugat la Dumnezeu cum am făcut-o în seara aia”, a declarat Traian Iclodean, tatăl lui Luca.

Luca a ajuns la spital în stare critică și a fost dus de urgență în sala de operații. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ șapte ore. Povestea lui Luca a impresionat o lume întreagă, aşa că pe platforma online gofundme.com, la secţiunea Luca’s Recovery, oamenii au donat până acum aproximativ 10.000 dolari, și au lăsat şi mesaje de încurajare.

Sursa: Fox 40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri