Caută
Close this search box.

Șah: Echipele românești luptă pentru medalii la Cupa Europeană a cluburilor, din Turcia

După rezultatele foarte bune din runda cu numărul 6, penultima, cele două echipe românești participante la Cupa Europeană a cluburilor la șah din Turcia-  CS Baia Mare la open și Medicina Timișoara la fete- vor lupta sâmbătă seara, pentru medalii, în ultimele confruntări din Antalya.

În runda a 6-a, Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare a intalnit vineri seara puternica formatie Ave Navi Bor din Cehia, câștigătoare acum doi ani a Cupei Cluburilor Europene. Sâmbătă, Baia Mare are ca adversar campioana en-titre, Alkaloid. Un rezultat pozitiv va propulsa jucătorii români pe podium.

Desi cotată cu șansa a 2-a în meciul de vineri, echipa din Baia Mare s-a mobilizat, obținând un rezultat de egalitate (3-3) care menține echipa romaneasca cu șanse de a ocupa prime locuri.

S-au remarcat jucătorii: Vajda Levente și Tiberiu Georgescu, câștigând în compania marilor maeștri internașionali Rager Markus și Bartel Mateusz, precum și Constantin Lupulescu și Vlad Barnaure cu remize de mare lupta.

În prezent, Baia Mare are 9 puncte și se alfă la egalitate pe locurile 3-6. În clasament conduce echipa Odlar Yurdu, din Azerbaidjan, cu 11 puncte, urmată de Globus, din Rusia, cu 10 puncte.

Echipa noastră este formată din Dieter Nisipeanu, Lupulescu Constantin, Erdos Viktor, Vajda Levente, Georgescu Tiberiu și Barnaure Vlad.

În meciurile fetelor, Medicina Timisoara a obținut o prețioasă victorie cu echipa Aegean din Turcia, scor 4-0. La clubul din Timișoara joacă Luminița Cosma, Mihaela Sandu, Angela Dumitrescu și Elisabeth Paetz.

La fete conduce înaintea ultimei runde Batumi Chess Club NONA cu 10 puncte, iar Timișoara este pe locul 5 cu 7 puncte, din 12 echipe participante.

La rândul său, Eduard Andrei Văleanu a acumulat 4,5 puncte, în primele sase runde. El a punctat de fiecare dată pentru formația Adare Chess Club.
Tot la această grupare joacă și Mihnea Costache, care are 4 puncte, după primele sase zile de competiție.

În Antalya are loc și Congresul FIDE, unde România este reprezentată de o delegație puternică, în frunte cu Sorin Iacoban, președintele FR Șah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri