Caută
Close this search box.

Sebastian Ghiță, scos definitiv de sub control judiciar în dosarul în care e cercetat cumnatul lui Ponta

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost scos miercuri definitiv de sub control judiciar în dosarul în care este cercetat alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu, după ce Curtea de Apel Ploiești a admis contestația formulată de inculpat, informează Agerpres.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații Curții de Apel Ploiești au admis contestația lui Ghiță formulată față de decizia Tribunalului Prahova, care, la data de 26 septembrie, a respins cererea procurorilor DNA Ploiești de arestare preventivă a fostului deputat în acest dosar, dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Astfel, instanța care a judecat contestația a admis acțiunea formulată de Sebastian Ghiță și a dispus definitiv revocarea măsurii controlului judiciar, menținând în rest dispozițiile încheierii instanței de fond.

Procurorii DNA Ploiești au cerut arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri