Caută
Close this search box.

În sectorul 6 se ridică în continuare mașinile abandonate sau care încurcă circulația

Locuitorii din Setorul 6 trebuie să fie foarte atenți unde își parchează mașina pentru că dacă o fac neregulamentar riscă să se trezească fără ea. Ridicările au început de aproape o lună de când Consiliul Local a aprobat o hotărâre în acest sens.

Inclusiv primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, atrage atenția pe pagina sa de Facebook asupra acestui aspect:

”Sesizăm zilnic vehicule care încurcă circulația, iar în Sectorul 6 au fost luate măsuri administrative pentru a rezolva această problemă.

Poliţia Locală Sector 6 efectuează gratuit operațiuni de ridicare transport și depozitare a vehiculelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare, a celor care efectuează lucrări de utilitate publică sau care împiedică intervenția de urgență a organelor abilitate.

După identificarea acestor vehicule, polițiștii locali afișează somația, iar după 48 de ore, dacă nu a fost mutat, acesta va fi ridicat. Proprietarii sau utilizatorii vehiculului depozitat în spațiul pus la dispoziție de ADPDU Sector 6 vor fi contactați de polițiștii locali pentru a-l recupera.

Vom elibera astfel mai repede domeniul public de toate rablele care zac de ani de zile și vom salubriza zonele de sub ele.

Este un alt pas pe care Primăria Sectorului 6 reușește să-l facă în demersul constant de a menține curățenia și de a înfrumuseța Sectorul 6!”, precizează edilul.

Potrivit Hotărâri Consiliului Local sunt considerate de utilitate publică ”căile de comunicaţii; deschiderea, alinierea şi lărgirea străzilor; sistemele de alimentare cu energie electrică, telecomunicaţii, gaze, termoficare, apă, canalizare, instalaţii pentru protecţia mediului; pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Sectorului 6; clădirile şi terenurile necesare construcţiilor de locuinţe sociale şi alte obiective sociale de învăţământ, sănătate, cultură, sport, protecţie şi asistenţă socială, precum şi de administraţie publică; prevenirea şi înlăturarea urmărilor dezastrelor naturale – cutremure, inundaţii, alunecări de teren; apărarea ţării, ordinea publică şi siguranţa naţională sau alte situaţii prevăzute de lege”.

Doar în situațiile de urgență autovehiculele vor fi ridicate de îndată, fără somație și beneficiul termenului de 48 de ore.

De precizat că la prima ridicare, proprietarul/deţinătorul legal/utilizatorul vehiculului nu va fi obligat la plata vreunui tarif ocazionat cu operaţiunile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculului în cauză, acesta restituindu-se gratuit persoanelor îndreptăţite. Pentru următoarele ridicări, însă, proprietarului I se va percepe un tariff echivalent cu cheltuielile de ridicare, transport şi depozitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri