Caută
Close this search box.

Sfânta Parascheva – Cel mai mare pelerinaj ortodox din România: 6.000 de persoane aşteaptă să atingă racla cu moaştele sfintei

Mii de credincioşi din Voluntari au ajuns, în noaptea de luni spre marţi, la Iaşi, cu 150 de autocare.

În ultimii ani, pelerinii din sudul ţării vin în grupuri organizate în noaptea de dinaintea procesiunii de începere a sărbătorii, potrivit Mediafax.

Catedrala Mitropolitană era neîncăpătoare marţi dimineaţă, când sute de persoane aşteptau în rugăciune slujba oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Calinic Botoşăneanul, arhiepiscop al Iaşiului.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată pe umeri în jurul catedralei şi mai apoi aşezată spre închinare pe catafalcul special amenajat.

Aproximativ 6.000 de persoane aşteaptă la rând să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi la racla cu moaştele Sfintei Mironosiţe Tecla.

Oamenii nu mai voie să atingă diverse obiecte voluminoase de racla cu moaşte. În plus, toată zona centrală a fost împânzită cu camere de supraveghere, potrivit Realitatea TV.

Cel ma probabil, această măsură a fost luată pentru că În ultimii ani, pelerinii veneau cu perne, pături, chiar şi covoare, ca să le atingă de raclă.

Ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva este 14 octombrie.

FOTO: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri