Caută
Close this search box.

Simona Halep pierde cu Svitolina și pleacă de la Turneului Campioanelor

Jucătoarea nr.1 a Lumii, Simona Halep,a început sub mare presiune meciul din runda a treia a Grupei Roșii în Turneul Campioanelor de la Singapore. Simona trebuia să o învingă neapărat pe Elina Svitolina (nr. 4 mondial) pentru a urca în semifinalele prestigioasei competiții, după ce, puțin mai devreme, Caroline Garcia (nr. 8 mondial) o învinsese neașteptat pe cealaltă Caroline, daneza Wozniacki (nr. 6 mondial), cu 0-6, 6-3, 7-5.

Astfel, franțuzoica Garcia, învinsă lejer de Simona în prima etapă, a rămas să aștepte rezultatul partidei Halep – Svitolina, pentru a afla dacă se califică în semifinalele Turneului Campioanelor, singura ei variantă fiind o victorie a Svitolinei, care până la întâlnirea cu românca pierduse totul la Singapore.

În primul meci de vineri al Grupei Roșii, Wozniacki pornise ca din pușcă și rezolvase setul în  22 de minute, 6-0, cu un raport incredibil al punctelor câștigate, 24-7. Surprinzător însă, Garcia și-a revenit total în setul secund. Ajutată de procentajul ridicat al primului serviciu, 86 la sută, ea a reușit să ducă partida în decisiv. Insistența Garciei a dat roade și la final, ea revenind uluitor însetul decisiv, pe care l-a câștigat la mare luptă, cu 7-5.

Revenind la meciul care ne-a interesat în mod special pe toți românii, Simona Halep a început ezitant, în vreme ce Svitolina a condus cu 3-0 și a câștigat setul întâi cu 6-3. Setul secund a fost mult mai disputat, însă tot Svitolina a fost cea care a gestionat mai bine momentele-cheie. Scor final :

Halep – Svitolina 3-6, 4-6 și Simona pleacă de la Singapore.

A fost cea de-a patra întâlnire directă Halep – Svitolina, scorul fiindu-i acum favorabil jucătoarei din Ucraina cu 3-1. Iată și celelalte rezultate directe, precum și anul disputării partidei:

2017, Roma: 4-6, 7-5, 6-1 pentru Svitolina;
2017, Roland Garros: 3-6, 7-6, 6-0 pentru Halep;
2017, Openul Canadei: 6-1, 6-1 pentru Svitolina.

Caroline Wozniacki și Caroline Garcia se califică în semifinalele turneului campioanelor, alături de Karolina Pliskova și Venus Williams.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri