Caută
Close this search box.

Situație tensionată în clubul FC Barcelona; demisii șoc după meciul cu Las Palmas

Situaţia tensionată creată în jurul meciului Barcelona – Las Palmas nu a rămas fără urmări. La scurt timp după ce s-a luat decizia ca partida de pe Camp Nou să se joace cu porţile închise, Carles Vilarrubi, vicepreşedintele catalanilor, şi-a dat demisia!

Gerard Pique și Jordi Alba, pe Camp Nou Barcelona, un stadion lipsit de public

Presa spaniolă anunţă că Villarrubi nu e singurul om din conducerea Barcelonei care şi-a dat demisia! În urma unor discuţii aprinse pe seama disputării meciului cu Las Palmas, Jordi Mones, directorul Barcelonei, responsabil cu partea medicală, şi-a anunţat plecarea, nefiind de acord cu măsura luată de club, care a decis ca meciul de duminică după amiază să se joace.

Barcelona a câştigat, scor 3-0, meciul cu Las Palmas, contând pentru etapa a şaptea din Primera Division. Partida s-a jucat pe Camp Nou, dar cu porţile închise, ca urmare a evenimentelor petrecute duminică în întreaga Catalonie. Messi a reuşit „dubla”, după ce Busquets a deschis scorul, şi a ajuns la 11 goluri marcate în acest start de sezon, redlatează prosport.ro.

După ore de incertitudine, Barcelona a acceptat, la presiunile Federaţiei Spaniole de Fotbal, să joace meciul cu Las Palmas fără spectatori în tribune, chiar dacă dorinţa clubului era ca partida din etapa a şaptea din Primera Division să se amâne. Ameninţaţi că vor pierde la masa verde şi vor rămâne şi fără trei puncte în clasament, catalanii au acceptat soluţia de compromis, iar presa din Spania anunţă că evenimentele au dus la demisia lui Carles Villarrubi, gestul vicepreşedintelui catalan venind ca o formă de protest faţă de cele întâmplate duminică.

FC Barcelona a aderat încă de acum trei ani la „Pactul Naţionale pentru Dreptul de Decide“, alianţă care cuprinde partide politice şi organizaţii din societatea civilă favorabile independenţei. Jucători emblematici precum Gerard Pique, dar şi antrenorul Pep Guardiola au devenit militanţi pentru desprinderea de Spania.

Foto: Goal.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri