Cel puțin două spitale din California de Nord au fost nevoite să își evacueze pacienții, în urma incendiului mortal izbucnit duminică seara care a distrus aproximativ 1500 de structuri și locuințe, pe o suprafață de 57 000 de acri, potrivit CNN. Aproximativ 200 de pacienți, printre care oameni care au suferit arsuri și simptome în urma inhalării fumului, dar și nou-născuți și femei însărcinate, au fost transportați spre spitalele din apropiere purtând măști de protecție. Deși nu s-au înregistrat daune în structurile de rezistență ale clădirilor, spitalele evacuate rămân momentan închise. Autoritățile din California monitorizează atent situația.

La Centrul Medical Permanent Kaiser din Santa Rosa aproximativ 130 de pacienți au fost evacuați luni dimineața. Aceștia au fost transportați într-un alt centru medical din San Rafael, în alte spitale locale și în adăposturi, au declarat autoritățile din California. Alți 70 de pacienți au fost evacuați de la Spitalul Regional Sutter din Santa Rosa și au fost transportați la alte spitale din zonă, potrivit unei declarații a Sutter Health.

„Spitalul nu are daune în structura de rezistență clădirii, dar rămâne închis în acest moment „, se arată în declarație.

Centrele medicale evacuate monitorizează îndeaproape situația din județele Napa și Sonoma, au declarat reprezentanți ai sistemul de sănătate.

„Prioritatea noastră principală este siguranța pacienților, a personalului și a comunității noastre”, spun aceștia.

Camerele de supraveghere au surprins pacienții în timp ce erau transportați spre ambulanțe și autobuze purtând măști de protecție, unii folosind cârje sau scaune cu rotile, alții fiind transportanți cu ajutorul unor paturi dotate cu roți.

Spitalele din județele Napa și Sonoma au avut un flux mare de pacienți in urma incendiului. Unii dintre acești pacienți au suferit arsuri grave, în timp ce mulți dintre ei au venit cu probleme respiratorii, amețeli, și alte simptome declanșate de inhalarea fumului. Printre pacienții evacuați se numără inclusiv câțiva nou-născuți și femei însărcinate, cu toții fiind evacuați la Spitalul Memorial Santa Rosa.

Departamentul de urgență al Spitalului Memorial Santa Rosa a primit aproximativ 60 de pacienți, dintre care doi aflați în stare critică în urma arsurilor, conform St. Joseph Health. Ceilalți au suferit leziuni moderate și minore. În Napa, la Centrul Medical Queen of the Valley au ajuns 40 de pacienți, majoritatea suferind în urma inhalării fumului.

Reprezentanții sistemului de sănătate a adăugat că unele persoane se îndreaptă spre spitale pur și simplu din efortul de a se adăposti de incendiu. Oamenii care nu necesită îngrijiri  medicale sunt redirecționați către adăposturi.

Aproximativ 20.000 de persoane au părăsit Napa, Sonoma şi Yuba după incendiul izbucnit duminică noaptea în regiunea viticolă a Californiei. Cauza incendiului este încă necunoscută.

Incendiul a făcut și zece victime, mai exact şapte persoane decedate înregistrate în Sonoma, alte două persoane și-au pierdut viaţa în Napa şi una în Mendocino. Guvernatorul de California, Jerry Brown, a declarat stare de urgență în opt zone ale Californiei: Butte, Lake, Mendocino, Napa, Nevada, Orange, Sonoma și Yuba.

Sursa: CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here