Caută
Close this search box.

Sportul a dăunat… vieții. Un ministru a murit după ce a alergat la un maraton

Ministrul tunisian al sănătății, Slim Chaker, în vârstă de 56 de ani, a murit duminică din cauza unei probleme cardiace după ce a alergat la un maraton organizat în beneficiul unei asociații care luptă împotriva cancerului, a anunțat ministerul, citat de AFP.

Slim Chaker

„Am pierdut un frate și un coleg”, a scris premierul Youssef Chahed pe pagina sa de Facebook. „(…) A murit făcând un nobil act umanitar”, a adăugat el.

Ministrul a alergat duminică circa 500 de metri dintr-un maraton organizat la Nabeul de o asociație care strânge fonduri pentru a construi un spital destinat copiilor care suferă de cancer, a indicat serviciul de comunicare al Ministerului Sănătății.

Ministrul a susținut un discurs, apoi a urcat în mașină, unde i s-a făcut rău, potrivit aceleiași surse, și a murit la spitalul militar din Tunis unde a fost transportat.

Media și rețelele de socializare i-au adus un omagiu fostului consilier al președintelui Tunisiei, Béji Cai Essebsi, numit în guvern cu prilejul remanierii din septembrie 2017.

„El a plătit cu prețul sângelui angajamentul său patriotic”, a subliniat pe Twitter revista tunisiană Leaders.

Pe de altă parte, unii internauți au ales să vadă în ministrul decedat o victimă a deficiențelor sistemului sanitar tunisian, care nu a reușit să-l salveze, notează AFP.

Slim Chaker a făcut parte din guvern în mai multe rânduri după revoluția din 2011, mai întâi ca ministru al tineretului și sportului, apoi ca ministru de finanțe în 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri