Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a adoptat miercuri noi sancțiuni împotriva milițiilor Hezbollah, susținute de Iran, informează Reuters, care apreciază că este vorba de un efort american de a adopta o linie dură față de Teheran, fără a submina acordul nuclear din 2015.

Au fost trei voturi deschise: unul pentru sancționarea oricărei entități care sprijină Hezbollah, de exemplu furnizând armament mișcării; al doilea, pentru sancționarea Hezbollah și a Iranului fiindcă au folosit scuturi umane; al treilea, pentru o rezoluție prin care Statele Unite cer Uniunii Europene să desemneze Hezbollah ca organizație teroristă.

Washingtonul a inclus oficial această grupare pe lista organizațiilor teroriste în 1997, reamintește Reuters. Pentru doi lideri ai Hezbollah se oferă, de luna trecută, recompense de ordinul milioanelor de dolari.

Joi, congresmenii americani urmează să voteze și sancțiuni directe împotriva Iranului ca reacție la programul iranian de înarmare cu rachete, arată Agerpres.

Președintele SUA, Donald Trump, a refuzat să recunoască oficial, pe 13 octombrie, că Iranul respectă acordul prin care a acceptat în 2015 să își suspende eforturile de a dezvolta arme atomice, în schimbul ridicării unor sancțiuni internaționale. După această decizie, Congresul are la dispoziție 60 de zile pentru a reintroduce sancțiunile, dar deocamdată nici Camera Reprezentanților, nici Senatul nu au acționat în acest sens.

68 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =