Caută
Close this search box.

Târg de pâine, în Parcul Național

Bucureștenii sunt așteptați de vineri până duminică, la Târgul de pâine din Parcul Național, în cadrul căruia vor fi prezentate produse realizate în baza unor rețete din toate zonele țării, dar și de peste hotare.

„Vor fi prezente peste o sută de rețete de pâine din toate zonele țării, dar și rețete internaționale de pâine: turcească, grecească, lipie libaneză, pâine cu secară, pâine cu semințe, pâinea tradițională cu cartofi și multe alte sortimente de pâine și specialități. Brutari iscusiți vor coace de zor în acest weekend pentru bucureșteni pâinea în toate formele ei: la țest, coaptă în cuptor cu lemne sau la cuptor electric, toate acestea chiar sub ochii vizitatorilor”, informează organizatorii.

Nu vor lipsi plăcintele, pâinea cu mălai și tartele tradiționale, dar „vedeta de necontestat” a evenimentului va fi o pâine cu cartofi, ce va depăși o sută de kilograme, realizată de brutari din Covasna.

„Pofticioșii sunt așteptați și cu gustoasa ‘ciorbă în pâine’ și multe alte delicatese pregătite la acest festin culinar dedicat pâinii. Și ca pâinea să nu fie pe stomacul gol, vă așteptăm cu grătarele pline cu pastramă, cârnați de Pleșcoi, cârnați nemțești, friptură, mici, costițe, ciolane și multe alte cărnuri aromate, stropite din belșug cu must, vin și bere. Nu vor lipsi nici tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță, bulzul și pastrama la ceaun”, arată organizatorii.

Vizitatorii vor mai putea cumpăra: turtă dulce, miere, cozonaci, kurtos, țuică, alimente eco, pastramă, must, brânzeturi, dar și produse realizate de meșteri populari.

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri