Caută
Close this search box.

Trump va pleca miercuri în Las Vegas, după atacul armat de duminică

Președintele Donald Trump intenționează să călătorească în Las Vegas miercuri, după masacrul de la festivalul de muzică country. Potrivit ultimelor cifre, 59 de persoane au murit și alte 527 au fost rănite duminică seara. „A fost un act de răutate pură”, a declarat Donald Trump în dimineața zilei de luni.

Președintele SUA a transmis condoleanțele prietenilor și rudelor celor uciși.

„Nu le putem înțelege durerea, nu ne putem imagina pierderea lor”, a spus el.

El le-a cerut americanilor să rămână uniți, spunând că „unitatea noastră nu poate fi nimicită de rău”. Totodată, a lăudat reprezentanții forțelor de ordine care au acționat de îndată ce au fost lansate focurile de armă.

„Viteza cu care au acționat este miraculoasă și au prevenit alte pierderi de vieți omenești”, a mai spus Trump. „Să găsești atacatorul atât de repede, după ce au fost trase primele gloanțe, este ceva pentru care vom fi veșnic recunoscători. Asta înseamnă adevărat profesionalism”.

Poliția l-a identificat pe atacatorul Stephen Paddock la scurt timp după incident. Acesta a fost găsit mort la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay Resort and Casino.

Prima reacție a lui Doanald Trump după atacul din Las Vegas a venit printr-o postare pe Twitter luni dimineața, unde a scris: „Cel mai calde condoleanțe pentru victimele și familiile celor afectați în teribilul atac de la Las Vegas. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Sursa: The Washington Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri