Caută
Close this search box.

Siria: 10 morți, dintre care cinci copii, în urma bombardării unei școli

Un bombardament al forțelor guvernamentale siriene asupra unei școli a ucis marți cel puțin 10 oameni, dintre care cinci copii, informează organizația neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citată de de DPA. Alți 15 civili au fost răniți.

Ținta atacului a fost orașul Jisreen din provincia Ghouta de Est, controlată de rebeli. Aceștia au ripostat bombardând la rândul lor obiective din centrul și de la periferia Damascului.

Conflictul a escaladat la 24 de ore după ce un convoi cu alimente și ajutoare medicale din partea ONU a reușit să pătrundă în provincie, asigurând asistență pentru 40.000 de locuitori.

Ghouta de Est se află de patru ani sub asediul armatei siriene. În 2013, rachete cu încărcătură chimică — gaz neurotoxic sarin — au ucis în această regiune sute de civili.

Bombardamentele au continuat în ciuda armistițiului anunțat în mai, ca parte a unui plan de atenuare a conflictului convenit în cadrul negocierilor de la Astana, mediate de Rusia, Turcia și Iran.

Marți, în capitala Kazahstanului, tratativele s-au încheiat cu un acord privind schimbul a 250.000 până la 300.000 de prizonieri, potrivit agenției de presă ruse Interfax, preluată de DPA. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a anunțat și intenția de a organiza o întâlnire a reprezentanților mai multor grupuri etnice și religioase din Siria, pe 18 noiembrie, la Soci. Ar putea participa, pentru prima dată, și reprezentanți ai principalelor grupări kurde. Opoziția și-a exprimat scepticismul; un purtător de cuvânt, citat de AFP, a apreciat că o astfel de reuniune ar trimite „un mesaj fals” despre Siria. Un consilier din cadrul administrației provinciilor siriene autonome conduse de kurzi a declarat agenției Reuters că propunerea Rusiei este în studiu.

Foto: syriadirect.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri