Caută
Close this search box.

Teroristul de la New York, „mândru” de crimele sale

Autorul atacului de la New York, soldat cu opt morți și 11 răniți, a spus polițiștilor, după ce s-a trezit din anestezie, că este „mândru” de acțiunile lui.

Sayfullo Saipov, în vârstă de 29 de ani din Uzbekistan, s-a trezit din anestezie, în spital, după ce a fost operat și nu dă semne că i-ar părea rău pentru acțiunile lui, relatează The Telegraph. El a fost împușcat în abdomen de un polițist în urma atacului terorist de luni.

Saipov era șofer Uber și se mutase în SUA în 2010. El are permis de şedere permanentă, este căsătorit și are un copil.

Bărbatul avea legături cu gruparea teroristă Stat Islamic şi s-a radicalizat în Statele Unite potrivit guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo.

„După ce a venit în Statele Unite a început să se informeze despre Statul Islamic şi islamismul radical”, a declarat guvernatorul, adăugând că nu există, pentru moment, vreun semn care să arate că nu a acţionat singur sau că fapta sa ar face parte din vreo operaţiune aflată în curs sau din alte planuri de atentat.

Bărbatul a intrat, luni seara, cu o dubă pe o pistă de bicicliști din Manhattan, pe Houston Street, și a lovit mai multe persoane, apoi s-a ciocnit de un autobuz plin cu elevi și a ieșit din mașină strigând „Allahu Akbar”. Opt oameni au murit și alți 11 au fost răniți.

Saipov a fost împușcat în abdomen de un polițist și a ajuns în stare critică la spital, unde a fost operat. Nu se știe încă cât timp va rămâne internat în spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri