Caută
Close this search box.

Încă o persoană de interes în atacul de la New York

F.B.I. a anunțat miercuri că au găsit o a doua persoană considerată de interes în atacul din Manhattan, soldat cu opt ​​morți și 13 răniți. Agenții federați au lansat o imagine ce îl intruchipează pe Mukhammadzoir Kadirov, un alt cetățean uzbec, în vârstă de 32 de ani, considerat un pion important în atacul din New York.  Kadirov nu este, însă, considerat suspect, ci doar o persoană ce poate oferi informații esențiale, după ce procurorii l-au găsit vinovat pe Sayfullo Saipov de efectuarea atacului în numele ISIS. Autoritățile au declarat într-o conferință de presă că omul a fost localizat de agenții federali, fără a da prea multe detalii.

Vestea că autoritățile au în vizor o a doua persoană implicată în atacul din Manhattan, a extins în mod semnificativ ancheta asupra celui mai mare atac terorist de la New York, după 11 septembrie. Biroul Federal are informații că Mukhammadzoir Kadirov, un uzbec 32 de ani, poate oferi informații prețioase în legătură cu atacul.

„L-am găsit și nu vom mai face deocamdată alte comentarii”, a spus miercuri într-o conferință de presă William Sweeney, șeful biroului FBI din New York.

Kadirov este din aceeași țară ca Sayfullo Saipov, loialistul ISIS de 29 de ani, care a efectuat atacul de marți.

FBI susține că Sayfullo Saipov s-a inspirat din videoclipurile ISIS în afectuarea atacului și că atacul a fost plănuit în urmă cu un an. Nici ziua de Halloween nu a fost aleasă întâmplător, ci cu gândul că vor fi mai multe persoane pe stradă cu această ocazie.

Saipov este acuzat că a lovit și omorât opt persoane dupa ce a intrat cu un camion închiriat pe pista de biciclete Hudson River Greenway. Printre victime se numără cinci argentinieni aflați în New York pentru a sărbători o aniversare, un cetățean belgian, un new yorkez și un ciclist din New Jersey. Saipov ar fi lăsat un bilet în camion, care a fost tradus prin „ISIS rezistă pentru totdeauna”.

Sursa: NBC New York

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri